Tort owocowy

Tort owocowy

Pyszny biszkopt z kremem mascarpone i owocami. Idealny na każdą okazję. 

Składniki na biszkopt:

  • 6 jajek
  • 120 g mąki pszennej
  • 6 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 200 g cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Składniki na krem:

  • 400 ml śmietanki kremówki 30%
  • 500 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 100 g malin
  • 100 g borówek

Polewa:

  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 2 łyżki masła

Dodatkowo:

  • owoce do dekoracji
  • ciastka, markizy
  • czekoladki

Wykonanie:

Zapraszam do obejrzenia filmiku z wykonaniem tortu

Drukuj Przepis

Komentarze Facebook