Inne,  Nowe wypieki

Tartaletki z ciasta francuskiego

Fantastyczne połączenie chrupiącego ciasta, słodkiego kremu i soczystych owoców.

Przepis…

Składniki na ciasto:

  • 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego

Składniki na krem:

  • 500 g śmietanki 30 %
  • 250 g serka mascarpone
  • 3-4 łyżki cukru pudru

Dodatkowo:

  • blacha do muffinek
  • owoce do dekoracji np. maliny, borówki

Wykonanie ciasta:

  • Ciasto francuskie pokroić na 12 kawałków i każdym wylepić blachę do muffinek. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na 15 minut. Ostudzić.

Wykonanie kremu:

  • Do miski wlewamy śmietankę i serek mascarpone, wszystko miksujemy do ubicia śmietanki, pod koniec ubijania dodać cukier puder.

Dodatkowo:

  • Wystudzone tartaletki napełnić kremem mascarpone za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego i udekorować owocami.
Drukuj Przepis